Mensen vragen me wel eens wat ik toch iedere keer op Helgoland te zoeken heb. Ik kom er al sinds 2005 en ik probeer ieder jaar 2 keer te gaan. Zo langzamerhand ben ik er wel 20 keer geweest.

IK ga er alleen, met vrienden en met workshop deelnemers naar toe en het is altijd leuk!

Het eiland is klein, compact en gezellig. Een beetje kneuterig misschien. In het voorjaar en de zomer is het levendig en zijn alle restaurantjes en terrasjes open. In de winter is er mooie verlichting en gluhwein.

Waar je als fotograaf natuurlijk voor komt is de natuur! Een dat is het mooie van Helgoland, hoe klein het ook is, je hebt er altijd bijzondere ontmoetingen met bijvoorbeeld Jan van Genten en zeehonden. Je kunt  ze van dichtbij fotograferen waardoor de natuurbeleving altijd bijzonder is.

In december 2018 heb ik er een  wildlife weekend georganiseerd om de pasgeboren zeehondjes mooi te fotograferen. Dat is weer helemaal gelukt. Het was een top weekend met veel jonge zeehonden en een gezellige groep deelnemers.

Volgend jaar van 13 t/m 15 december kun je weer mee voor de witte knuffels. Kun je niet wachten? Dan organiseer ik voor jou een wildlife week in mei 2019. Van 20 t/m 24 mei neem ik je dan mee naar Helgoland om Jan van Genten, zeehonden en veel meer moois te fotograferen.

Met vriendelijke groet,

Hillebrand Breuker

website: PIXUS | Natuurlijk in beeld…