Na de cursus Waddenlicht een stap verder in het leren fotograferen van landschappen. Niet onbelangrijk is dat Hillebrand na de cursus leerzame feedback geeft op de postproductie.
#netstinnederhinne

 

Hette Bonnema

over Waddenlicht

Ik heb een leuke en gezellige middag en avond gehad. Je persoonlijke aandacht heeft mij weer een beetje verder gebracht in de techniek van het fotograferen. Een waardevolle boost voor mijn hobby..

 

Marije Hoeve

over Waddenlicht

Het was een zeer geslaagde, leerzame workshop met goede aanwijzingen over belichting, compositie, filters enz. van Hillebrand. Met een super mooi landschapsfotografie weer langs verschillende mooie plekken aan het Wad om te fotograferen met als uitsmijter een hele mooie ondergaande zon.

 

Leffert Visser

over Waddenlicht

Reeds in 2013 kwamen wij een fantastische fotografiereis onder ogen onder begeleiding van Erik Joosten en Hillebrand Breuker, echter de datum kwam toen niet uit. We aarzelden dan ook geen moment toen we de Call for the Wild 2016 reis naar Zuid Afrika zagen, het bleek een fantastische reis die goed in elkaar zat met zeer deskundige begeleiding. Deze reis was een “memory for a lifetime” we kijken nog steeds met warme gevoelens hierop terug en naar onze mooie foto’s. De reis is ons zo goed bevallen dat we weer met Hillebrand en Erik naar Zuid Afrika zijn meegegaan. Ook nu weer was het een fantastische reis, goed georganiseerd en met goede begeleiding, waarbij  de technische kennis van met name Hillebrand van grote waarde was.

 

 

Dick & Maureen

Froskeland-foto

Een aantal jaren heb ik samen met Hillebrand allerlei workshops gegeven. Het was niet alleen fijn om met hem samen te werken, ik leerde ook altijd weer iets. Hillebrand weet als geen ander nuchterheid en passie te vervlechten. En hij heeft nog een belangrijke eigenschap voor het geven van workshops: geduld. Hillebrand heeft zich ontwikkeld tot misschien wel een van de beste landschapsfotografen van Nederland, maar het fijne is dat hij zijn kennis graag deelt. Niks geheimzinnigheid, gewoon vertellen: zo heb ik deze foto gemaakt.

Aaldrik Pot

Boswachter, tekstschrijver, medewerker communicatie bij Staatsbosbeheer, Natuurspoor

Ik heb zo’n ontzettend plezier beleefd aan het foto’s maken op zich, ik wist niet dat ik het zo leuk kon vinden.
Het heeft voor mij een boost betekend in mijn fotografische ontwikkeling.
Natuurlijk zie ik meteen de kwaliteitsverschillen met de echte zware jongens! Maar dat ervaar ik juist als stimulans! Ik durf te zeggen dat ik na zeker 10 fotoworkshops gevolgd te hebben (ik vind dat een leuk deel van de fotografiehobby), dat Hillebrand er met kop en schouders bovenuit steekt.
Hij staat steeds voor je klaar met een natuurlijke losse houding en beleefd echt plezier aan het feit als ‘zijn cursist’ een mooie foto scoort. Hillebrand, je bent de beste van het hele rijtje workshop-docenten, waar toch ook grote namen tussen zaten.

Robert Wonink

Enthousiast geworden door Hillebrand’s prachtige foto’s van Helgoland schreef ik in voor de workshop “Wildlife weekend Helgoland”, mei 2012 en …… het was geweldig, we hebben met een groepje enthousiaste fotografen genoten van 3 heerlijke dagen op Helgoland.
Geen moeite was Hillebrand teveel om ons bij te staan tijdens het fotograferen van de Jan van Genten en de zeehonden. ‘s-Avonds bespraken we de gemaakte beelden die Hillebrand ons toonde op een door hemzelf meegebrachte beamer en scherm! Zeer voldaan reden we op zondagavond allemaal weer naar huis.

Martha de Jong-Lantink

k heb de workshop ervaren als een leerzame dag! het stuk theorie vooraf maar ook je kennis kunnen uitwisselen met de andere cursisten is erg waardevol! doordat de groep niet al te groot is krijg je een beeld van de mensen met wie je die dag optrekt en voel je je meer persoonlijk begeleid! al met al super!

Jelle Bakker

Het wildlife weekend naar Helgoland was in een woord “fantastisch”! Het was een schitterende ervaring om van zo dichtbij zoveel zeehonden en Jan van Genten te kunnen fotograferen. Door de vrijheid om dit eerst op je in te laten werken en vervolgens van Hillebrand nuttige tips te krijgen over het verbeteren van de foto’s, werden de foto’s iedere dag beter en mooier! Op deze manier ging iedereen aan het eind van het weekend met een behoorlijke hoeveelheid zeer geslaagde foto’s naar huis. Ook niet geheel onbelangrijk: het weer zat mee en de overige leden van de groep waren super gezellig en enthousiast!  Kortom: een weekend om nooit te vergeten!

Colinda Vinke

Picture my Life

In november 2011 heb ik een cursus landschapsfotografie voor gevorderden bij Hillebrand gevolgd. Al voor de zonsopkomst werden we verwacht bij het Aeckingerzand, zodat we de eerste zonnestralen konden “vangen” bij een meertje. Hillebrand weet precies waar de zon opkomt, zodat je in staat bent om een mooie compositie te maken. Na een algemene inleiding over compositie, filters en instellingen kan iedereen zijn eigen plekje zoeken, hij loopt rond en heeft voor iedereen aandacht, begeleidt individueel en deelt zijn kennis. Er is meer dan voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Een workshop/cursus van Hillebrand kan ik van harte aanbevelen

Aline van Weert

Dank je wel voor de leuke en leerzame workshop Wadschappen van afgelopen zaterdag. Zoals ik vaker heb ervaren stond je weer garant voor een goede uitleg, inspirerend enthousiasme, ruimte voor inbreng van de cursisten en een heerlijke maaltijd. We troffen het niet zo met de zonsondergang, maar jij weet er altijd wel een mooie ervaring van te maken. Met een prachtige Blue Moon als toegift. Ik heb genoten en weer veel opgestoken, vooral over het gebruik van filters

Fransje Grisnich