Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the Wild!

Call for the wild!

In april 2018 organiseren Hillebrand Breuker en Erik Joosten een fantastische 13 daagse fotografiereis naar Zuid Afrika. Dit is geen standaardreis, maar een exclusieve fotografietour van bijna 2 weken die er speciaal op gericht is om exclusieve beelden te maken van Afrikaans wildlife en vogels. De reis is kleinschalig en beperkt zich tot maximaal 6 deelnemende fotografen.

Tijdens de reis verblijven we in privéparken en in het Kruger Nationaal park. Dit garandeert de ideale mix tussen avontuur en optimale kansen om met uniek beeldmateriaal thuis te komen. In de privéparken gaan we in jeeps van de lodge op safari. In het Kruger rijden we met onze eigen 4wheel drives. Tijdens alle privé safari’s (exclusief voor de deelnemers) hebben de deelnemers altijd een volledige bank voor zichzelf, zodat je in alle richtingen vrij zicht hebt om te fotograferen. De enige uitzondering hierop is 1 public night drive in het Kruger Nationaal Park.

De reis naar Zuid Afrika

Vanaf Schiphol vliegen we met de KLM naar Johannesburg. Nederland en Zuid-Afrika hebben geen tijdverschil. Dit betekent dat we ’s avonds in Johannesburg zijn. De volgende ochtend halen we onze 4wheel drives op en starten we onze Afrika experience via een mooie route van Johannesburg naar Hoedspruit. Het is een lange rit, maar we stoppen regelmatig, zodat we toch ontspannen in Hoedspruit aankomen.

Dagindeling  tijdens de reis

We fotograferen tijdens de gouden uren. Dan is het licht het mooiste  en is de temperatuur aangenaam. Het wildlife is dan ook het meest actief. ‘s middags is er tijd voor ontspanning en het delen van ervaringen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan fotofeedback, tips en trucs voor de volgende safari en het bewerken van beelden. We zullen je meenemen in de workflow van een professioneel wildlife fotograaf. Als je ‘s middags liever wilt fotograferen dan kan dat natuurlijk ook. Bij alle lodges zijn altijd volop vogels en wildlife te vinden.

Private Game Lodge

Vlak buiten Hoedspruit ligt een prachtig private game park. Wij zijn hier al verschillende keren geweest en we zijn er nooit teleurgesteld. De gastvrijheid is geweldig, het comfort dik in orde, de rangers kennen blindelings de olifantenpaadjes door het park zodat ze ons snel naar de beste sightings kunnen brengen. Op deze locatie blijven we 2 nachten. Dit geeft ons ruimschoots de gelegenheid om prachtige opnames te maken van het wildlife. Je kunt hier van alles verwachten. Iedere keer dat we hier waren zagen we de big five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). Tijdens onze laatste reis maakten we tijdens de safari van dichtbij een cheetah kill mee!

Naast alle dieren die we tijdens de safari tegenkomen zullen we unieke wildlife shoots/workshops organiseren zodat je prachtige soorten uniek in beeld kunt krijgen. De afgelopen jaren is dat onder andere gelukt met cheetah, caracal, luipaard, krokodil, stekelvarken en nijlpaarden. Het exacte programma kunnen we pas tijdens de kennismakingsmiddag kenbaar maken, maar we beloven je een fantastische ervaring tijdens je verblijf in deze private game lodge!

Kruger National Park

Na de laatste ochtend safari in de Private Game Lodge stappen we weer in onze eigen auto’s voor het vervolg van ons avontuur. We gaan ruim 3 dagen in onze eigen 4 wheel drives op expeditie door het Kruger Nationaal Park. Iedere nacht slapen we in een andere accommodatie zodat we de beste kansen krijgen om het Wildlife in het park te zien en te fotograferen. We rijden van het Noorden naar het Zuiden van het Kruger. Onderweg zie je het landschap veranderen. Variërend tussen open Savannah met doornstruiken, begroeide rivierbeddingen en een afwisselend bush landschap. Middels een walky talky houden we contact met elkaar om de kans op een mooie spot te vergroten.

In het gehele gebied dat wij doorkruisen is de Big5 te spotten. De aanwezigheid van de Big5 is van belang om de balans in zo’n enorm gebied in balans te houden. Natuurlijk zijn er veel meer prachtige diersoorten en wildlife te vinden. We zullen hier zeker ook stilstaan voor de “normale” soorten zoals giraffen, zebra’s, impala’s en apen. In principe zijn we de hele dag op pad om te fotograferen. Onderweg zullen we echter ook een paar keer stoppen voor lunch en sanitaire stops.

Tijdens ons verblijf in het Kruger organiseren we éen avond een Bush Braai en daarnaast maken vanuit een van de restcamps ook een public night drive. Het is een bijzondere ervaring om het wild ’s nachts te spotten en te fotograferen. Met een beetje geluk zien we allerlei dieren die overdag niet te zien krijgen.

Kingdom of Swaziland

Vanuit het uiterste Zuiden van het Kruger rijden we on de loop van de ochtend richting het Koninkrijk Swaziland. Swaziland is ongerepter dan Zuid-Afrika. In Hlane Royal National Park maken we een selfdrive safari waarna we inchecken in een authentieke Rondavel. De accommodatie ligt vlakbij het restaurant waar uitzicht is over de een waterplaats waar veel dieren komen drinken.

Hlane Royal National Park is onderdeel van Big Game Parks. Ook vogelliefhebbers kunnen hier alvast hun hart ophalen bij het observeren van de Marabou Ooievaar. De Marabou Ooievaar is een grote watervogel die alleen in bepaalde gebieden voorkomt. Bovendien heeft Hlane Royal National Park de grootste dichtheid qua gieren nestelen in bomen.  In het park leven verder olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en nog vele andere dieren. In geen enkel ander park in Swaziland vind je zoveel wild bij elkaar.

Zimanga

Last, but not least gaan we naar Zimanga, na een ochtend safari door Hlane. Dit is het enige park in Zuid Afrika dat er volledig op gericht is om fotografen de ultieme fotografische mogelijkheden te bieden. En uit ervaring weten wij dat de mogelijkheden absoluut TOP zijn! Zimanga heeft de beste fotografie hides en gidsen die wij kennen.

We verblijven 5 dagen, 4 nachten op deze toplocatie. Iedere dag gaan we ‘s ochtends vroeg en ’s middags tot ná zonsondergang op pad. Afwisselend bezoeken we de hides en gaan we op safari.

Momenteel is men bezig om op het terrein van Zimanga een nieuwe accommodatie te bouwen. Als wij er zijn is deze accommodatie klaar en beschikbaar voor ons.

Fotografie hutten

Op het terrein van Zimanga staan verschillende fotografiehutten waar we gebruik van kunnen maken. Deze hutten zijn mede ontwikkeld door Bence Mate. Een begenadigd fotograaf en winnaar van de BBC wildlife awards. De fotografie hutten zijn ruim opgezet en beschikken over air conditioning, comfortabele stoelen en statieven met zwenkkoppen (Gimbal head). Doordat de fotografen achter geblindeerd glas zitten kan het wildlife ongestoord haar gang gaan. Soms komen de dieren zo dichtbij de hut dat ze zelfs met een groothoeklens perfect te fotograferen zijn. Dat levert unieke beelden op! Wat kun je verwachten tijdens de huttensessies? Afrikaanse visarend, Afrikaanse lepelaar, Zwarte ibis, Bonte ijsvogels, steltkluten, krokodillen, Blauwapen, zadelbekooievaar, Hamerkop, water varaan, Gieren, Jakhals, vorkstaart scharrelaar, etc.

Safari’s

Tijdens de safari’s in Zimanga gaan we gericht op zoek naar de beste kansen om grote katten en wilde honden te fotograferen. De kans is groot dat we in de ochtend, met een pack wilde honden op jacht gaan! Daarnaast pakken we natuurlijk alle andere kansen die het unieke park te bieden heeft ook mee. De gidsen in Zimanga zijn zelf fotografen en kennen het gebied als hun broekzak. Ze brengen ons in de beste positie om fantastische beelden te maken.

Mail me voor een PDF programma: info@pixus.nl

Reisduur 13 dagen, van 14 t/m 26 april 2018 en daarbij organiseren we ook een voor- en nabesprekingsmiddag
Groepsgrootte 6 deelnemers
Begeleiding Hillebrand Breuker & Erik Joosten
Reisorganisatie we werken samen met de reisorganisatie Experience Travel. Experience Travel is aangesloten bij SGR, Calamiteitenfonds en ANVR. Dit, in combinatie met een behulpzame en bekwame 24/7 bereikbaarheid dienst biedt de zekerheid voor een zorgeloze reis.
Accommodatie 12 nachten in hotels, lodges en bungalows
Klimaat De Zuid Afrikaanse herfst heeft een gemiddelde max. temperatuur van 28 ˚C. ’s Nachts koelt het af tot ongeveer 16 ˚C. Het is overwegend droog, maar er kan ook weleens een bui vallen.
Zwaarte Voor iedereen toegankelijk, geen lange wandelingen
Prijs €5.750,- toeslag eenpersoonskamer €400,- **
Aanbetaling €2.250,-
Inclusief retourvlucht (economy class) met KLM vanaf Schiphol/ Johannesburg. Alle accommodaties, privévervoer in 4wheel drives, safari’s, workshops, fotobesprekingenvluchten, alle maaltijden* en entree tot de parken
Exclusief Reisverzekering, fooien, *maaltijden die niet vermeld zijn in het dag tot dag programma, drankjes en persoonlijke uitgaven; geen verborgen kosten
** De prijs voor deze reis is nog niet definitief. Het tarief is afhankelijk van het verblijf in Zimanga. Hier wordt een nieuwe accommodatie gebouwd. De tarieven zijn nog niet vastgesteld, we hebben wel een zeer gerichte indicatie gekregen.