In een competitieve omgeving waar een enorme schaarste heerst deinzen de volgers achteruit als de schaduw van de grote leider over hen valt. In zo’n omgeving wordt met name het reptielenbrein geactiveerd. Het is overleven. Stress. Van samenwerken is geen sprake. Pakken wat je pakken kan. En zodra het het niet meer interessant is, is iedereen ook vertrokken. Wat achterblijft is een leeg veld…

Grappig om te zien dat de raven, die ook volop in dezelfde arena aanwezig zijn, dat veel slimmer aanpakken. En daar ook zeer succesvol in zijn. Ze zijn er als de kippen bij als er wat te halen valt en ze werken samen om vooral ook een lekker stukje vlees mee te pikken. Ze maken geen ruzie, maar leiden de baas af. De baas raakt geïrriteerd, doet een stapje opzij en vervolgens gaan de raven er met de poet vandoor. Herkenbaar in uw eigen omgeving?

De tekst is natuurlijk een beetje met een knipoog geschreven, maar het is mooi te zien dat er veel paralellen zijn te trekken vanuit de natuur, naar hoe we ons gedragen in organisaties en politiek.

Ga eens mee op een mooie fotografiereis en ontdek hoe fascinerend het is om dit soort gedrag te beleven en vast te leggen. U komt gegarandeerd terug met een rijkdom aan beleving, verhalen en inzichten.

Met vriendelijke groet,

Hillebrand Breuker

website: PIXUS | Natuurlijk in beeld…