Fotografie workshops

 

Visie op het vak: Een ander perspectief geeft een nieuw inzicht. Ik ben een ontdekkingsreiziger en altijd op zoek naar verborgen schatten. Vaak kun je die vinden door je open te stellen voor de schoonheid die in de natuur te vinden is. Focus op wat ertoe doet en laat weg wat te veel is. De impact van een foto zit vaak in de eenvoud. Licht en contrast is alles wat je nodig hebt om je onderwerp prachtig weer te geven.

Mijn passie ligt in Landschap- en wildlife fotografie. Voor beide vormen van fotografie geldt dat een goede voorbereiding, technische uitvoering, licht en compositie natuurlijk erg belangrijk zijn. De snelheid van reageren en het gebruik van de apparatuur is echter compleet verschillend. Dat maakt het leuk, uitdagend en gevarieerd.

Ik fotografeer graag in Friesland en Groningen, maar ik vind het ook heerlijk om te reizen en nieuwe landschappen, dieren en culturen te ontdekken. Mijn voorkeur gaat uit naar Scandinavië en andere bestemmingen waar groot wild en magnifieke landschappen te vinden zijn.

Type workshop- en reisleider:Ik ben er om jou te helpen met het maken van prachtige foto’s. Dit betekent dat alle reizen en workshops tot in de puntjes voorbereid zijn. Je mag verwachten dat ik je actief ondersteun tijdens het fotograferen. Ik hou van het werken in kleine groepen. Dan kan ik alle deelnemers individueel en op maat helpen. Ik stel me flexibel op, geef eerlijke feedback en ik kan je coachen met het creëren van je beeld(verhaal), maar ook met technische vragen en met het maken van composities met impact kan ik je goed ondersteunen.

Vaardigheden: Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring in het organiseren en leiden van workshops en fotografiereizen. Ik ben creatief, geduldig, vriendelijk en gastvrij. Ik werk vaak op een projectmatige manier aan een bepaald thema. Van tevoren onderzoek ik wat, waar en wanneer ik een bepaald onderwerp wil fotograferen en zodoende heb ik de beelden die ik wil maken al in mijn hoofd zitten. Hierdoor kan ik snel inspelen op wisselende situaties en op dat moment dé foto maken die ik al in gedachte had. Deze manier van werken kan ik jou ook leren. Technisch ben ik goed onderlegd en doordat ik veel workshops geef kan ik met allerlei merken camera’s uit de voeten.  Daarnaast kan ik je veel vertellen over de nabewerking van beelden in Lightroom en Photoshop.

Specialiteiten: Reis en wildlifefotografie, Landschapsfotografie, nacht/ noorderlicht, Photoshop/ Lightroom.

 

Samenwerking: Mijn fotoworkshops worden zijn ondergebracht bij het fotografen platform Photo United. Neem eens kijke op de website voor het complete aanbod. www.photounited.nl

image001.jpg