Workshops en Reizen

De momenten waarop ik buiten ben en beelden kan creëren die een emotie overbrengen, die koester ik enorm. Deze momenten deel ik graag met je. Want wat is er waardevoller dan samen mooie herinneringen creëren?

Ga eens mee op pad. Dan neem ik je mee naar mooie plekken waar we de natuur optimaal kunnen beleven. Wat we zien en ervaren gaan we vastleggen in een mooi beeld. Ik kan je helpen met het verbeteren van bijvoorbeeld belichting, filtergebruik, creëren van specifieke scherpte/ diepte, etc. Daarnaast vind ik het vooral ook leuk om je een stap verder te helpen met het ontwikkelen van jou specifieke talent en zienswijze op compositie en sfeer in een beeld of series. Hoe creëer je impact en vertel jij je verhaal?

De workshops en reizen die ik aanbied zijn altijd kleinschalig. Vooraf ontvang je een intake formulier waarop je jou leerdoelen kunt aangeven. De leerdoelen die door meerdere deelnemers benoemd worden bespreken we gezamenlijk. Jou specifieke leerdoelen bespreek ik 1:1 met je in het veld. Voorafgaand aan de workshop ontvang je ook een reader met alle stof die we tijdens de workshop gaan behandelen. Na de workshop kun je me een paar foto’s mailen. Ik geef je dan graag inhoudelijke en opbouwende feedback.

Als je een dag of een aantal dagen met me op pad gaat dan vind ik het belangrijk dat je je tijdens de workshop of reis volledig kunt richten op ontdekken en fotograferen. Dit betekent dat ik altijd zorg voor koffie/ thee met wat lekkers en dat alle maaltijden, excursie kosten, overnachtingen, etc. over het algemeen inbegrepen zijn in de prijs.

Nationaal Park de Alde Feanen

  • 21 september 2018, nog 3 plaatsen vrij

Een aantal jaren heb ik samen met Hillebrand allerlei workshops gegeven. Het was niet alleen fijn om met hem samen te werken, ik leerde ook altijd weer iets. Hillebrand weet als geen ander nuchterheid en passie te vervlechten. En hij heeft nog een belangrijke eigenschap voor het geven van workshops: geduld. Hillebrand heeft zich ontwikkeld tot misschien wel een van de beste landschapsfotografen van Nederland, maar het fijne is dat hij zijn kennis graag deelt. Niks geheimzinnigheid, gewoon vertellen: zo heb ik deze foto gemaakt.

Aaldrik Pot

Boswachter, tekstschrijver, medewerker communicatie bij Staatsbosbeheer, Natuurspoor

Ik heb zo’n ontzettend plezier beleefd aan het foto’s maken op zich, ik wist niet dat ik het zo leuk kon vinden.
Het heeft voor mij een boost betekend in mijn fotografische ontwikkeling.
Natuurlijk zie ik meteen de kwaliteitsverschillen met de echte zware jongens! Maar dat ervaar ik juist als stimulans! Ik durf te zeggen dat ik na zeker 10 fotoworkshops gevolgd te hebben (ik vind dat een leuk deel van de fotografiehobby), dat Hillebrand er met kop en schouders bovenuit steekt.
Hij staat steeds voor je klaar met een natuurlijke losse houding en beleefd echt plezier aan het feit als ‘zijn cursist’ een mooie foto scoort. Hillebrand, je bent de beste van het hele rijtje workshop-docenten, waar toch ook grote namen tussen zaten.

Robert Wonink

Enthousiast geworden door Hillebrand’s prachtige foto’s van Helgoland schreef ik in voor de workshop “Wildlife weekend Helgoland”, mei 2012 en …… het was geweldig, we hebben met een groepje enthousiaste fotografen genoten van 3 heerlijke dagen op Helgoland.
Geen moeite was Hillebrand teveel om ons bij te staan tijdens het fotograferen van de Jan van Genten en de zeehonden. ‘s-Avonds bespraken we de gemaakte beelden die Hillebrand ons toonde op een door hemzelf meegebrachte beamer en scherm! Zeer voldaan reden we op zondagavond allemaal weer naar huis.

Martha de Jong-Lantink

Het wildlife weekend naar Helgoland was in een woord “fantastisch”! Het was een schitterende ervaring om van zo dichtbij zoveel zeehonden en Jan van Genten te kunnen fotograferen. Door de vrijheid om dit eerst op je in te laten werken en vervolgens van Hillebrand nuttige tips te krijgen over het verbeteren van de foto’s, werden de foto’s iedere dag beter en mooier! Op deze manier ging iedereen aan het eind van het weekend met een behoorlijke hoeveelheid zeer geslaagde foto’s naar huis. Ook niet geheel onbelangrijk: het weer zat mee en de overige leden van de groep waren super gezellig en enthousiast!  Kortom: een weekend om nooit te vergeten!

Colinda Vinke

Picture my Life

In november 2011 heb ik een cursus landschapsfotografie voor gevorderden bij Hillebrand gevolgd. Al voor de zonsopkomst werden we verwacht bij het Aeckingerzand, zodat we de eerste zonnestralen konden “vangen” bij een meertje. Hillebrand weet precies waar de zon opkomt, zodat je in staat bent om een mooie compositie te maken. Na een algemene inleiding over compositie, filters en instellingen kan iedereen zijn eigen plekje zoeken, hij loopt rond en heeft voor iedereen aandacht, begeleidt individueel en deelt zijn kennis. Er is meer dan voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Een workshop/cursus van Hillebrand kan ik van harte aanbevelen

Aline van Weert

Dank je wel voor de leuke en leerzame workshop Wadschappen van afgelopen zaterdag. Zoals ik vaker heb ervaren stond je weer garant voor een goede uitleg, inspirerend enthousiasme, ruimte voor inbreng van de cursisten en een heerlijke maaltijd. We troffen het niet zo met de zonsondergang, maar jij weet er altijd wel een mooie ervaring van te maken. Met een prachtige Blue Moon als toegift. Ik heb genoten en weer veel opgestoken, vooral over het gebruik van filters

Fransje Grisnich