Fotografiereis naar Møn

12 t/m 18 mei 2019

 Inleiding

Møn is vooral bekend van de indrukwekkende krijtrotsen die vanuit de Oostzee recht omhoog lijken te komen. Maar er is veel meer te zien. Het lieflijke landschap lijkt op niets zoals we dat in Nederland kennen. Het is heuvelachtig afgewisseld door prachtige vergezichten, mooie bossen en bloemrijke velden. Door de bontgekleurde huisjes, de witte kerkjes en de bijzondere prehistorische grafheuvels merk je direct dat je echt in Scandinavië bent. 

Ik ben al vaak op Møn geweest om te fotograferen en te genieten van het eiland. Tijdens deze reis neem ik je graag mee naar mijn favoriete plekjes om het charmante landschap en de prachtige natuur en cultuur te fotograferen. Maar ik wil je het eiland ook graag laten beleven. We verblijven op een typisch Deense locatie en een aantal excursies wordt verzorgd door lokale experts. Daarnaast zal ik proberen jullie een beetje Hygge mee te geven. Hygge staat voor knus, geborgen en gezelligheid. Dit gevoel is diep verankerd in de Deense cultuur.

 De reis

Deze reis is een groepsreis, maar er is ook voldoende gelegenheid om je even terug te trekken. De prijs is gebaseerd op vol pension en een gedeelde 2 persoonskamers. Voor single gebruik van een 2 persoonskamer geldt een toeslag. Je reist op eigen gelegenheid naar de accommodatie. Vanuit Utrecht is het ongeveer 700 km rijden. Van tevoren ontvang je van een uitgebreide routebeschrijving.

De reis is volledig verzorgd. Er wordt voor u gekookt en een enkele keer gaan we uit eten. Het is maar net hoe het uitkomt met de activiteiten. Als het mooi weer is dan kunnen we zelfs besluiten om op het strand of in het bos te picknicken.

Accommodatie

De accommodatie waar we verblijven is gelegen op één van de allermooiste plekken van het eiland. De naam van de accommodatie is ‘Udsigten’ en dat betekent ‘Uitzicht’. Het uitzicht vanuit de accommodatie is werkelijk prachtig. Je kijkt vanuit het huis direct over de glooiende heuvels naar het klif en de zee. Rondom het huis kun je al prachtige foto’s maken.

Het huis is een oude herenboerderij die omgebouwd is tot een prachtige groeps-accommodatie. Het is ruim van opzet en van alle gemakken voorzien. Ook is er voldoende parkeergelegenheid. De inrichting is fraai, comfortabel en er is voldoende gelegenheid om fotobesprekingen te doen en presentaties te geven voor onze groep.

 Voor wie?

 Deze reis is geschikt voor iedereen die over een normale conditie beschikt. Op een paar locaties is er losse ondergrond (kiezelstrand). Tijdens de excursie naar het Geocenter kun je ervoor kiezen om de trappen (479 treden) van het klif te nemen. Deze locaties zijn niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Verder is deze reis voor iedereen prima te doen en ik zorg ervoor dat je op de mooiste plekken komt om te fotograferen.

 Ik kan zowel beginnende als gevorderde fotografen in zijn/ haar fotografische ontwikkeling ondersteunen. Ik doe dit individueel, maar ook tijdens presentaties en fotofeedback in de groep.

Fotolocaties en onderwerpen

 We fotograferen op mooie locaties en in het mooiste licht voor die plek. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 •  Het strand en de krijtrotsen
 • Koolzaadvelden in het heuvelachtige landschap
 • Grafheuvels op open plekken in het veld
 • Voorjaarsbloeiers waaronder orchideeën, anemonen en hyacinten
 • Mooie dorpjes en bijzondere kerken
 • Sterrenhemel bij het klif en grafheuvels

 Dark Sky 

Møn is in zijn geheel een Dark Sky gebied. Dit betekent dat het er nauwelijks lichtvervuiling is. Het is echt donker. Op een heldere avond zijn er heel veel sterren te zien. Die gaan we natuurlijk mooi fotograferen.

 Excursies

 Op de witte kiezelstranden worden regelmatig fossielen gevonden. Wie weet kom je wat leuks tegen! Om te ontdekken wat er allemaal te vinden is en hoe het landschap van Møn is ontstaan maken we een excursie naar het Geocenter. Als je zin hebt in een fysieke uitdaging dan mag je hier de trappen (479 treden) natuurlijk op en aflopen. Een hele klim! Je kunt ook lekker bovenop het klif blijven. Het uitzicht vanaf hier is ook prachtig

 Excursie met een lokale natuurgids; orchideeën en andere voorjaarsbloeiers. Susanne, onze Deense natuurgids, kan enorm enthousiast vertellen en is een echte natuurliefhebber. Naast de mooie bloemetjes zal ze ook laten zien welke plantjes eetbaar zijn. Als het weer goed is dan maken we een vuur en picknicken we op het strand.

 Excursie naar een lokale kunstgalerie in Stege. Rupert, de schilder zal dan toelichting geven over het werk dat hij maakt van Møn. Voor het thuisfront of voor jezelf zijn er leuke cadeautjes te koop. Aansluitend op het bezoek aan de kunstgalerie heb je de gelegenheid om het stadje te bekijken. We gaan hier ook dineren.

 

 

 

Fotografie groepsreis naar Møn, Denemarken.

12 t/m 18 mei 2019

Er kunnen tenminste 4 en maximaal 6 personen aan deze reis deelnemen.

Prijs:  €1149,- op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. Voor single gebruik van een tweepersoonskamer geldt een toeslag van €200,- per persoon.

Volledig pension (Afhankelijk van het programma wordt er voor u gekookt of gaan we uit eten

 

 

 

 

 

Inbegrepen

 •  6 overnachtingen op één van de mooiste locaties op Møn
 • Presentaties over landschaps-, bloemen en nachtfotografie
 • Fotobesprekingen
 • Excursies en entree
 • Koffie, thee en frisdrank in de accommodatie
 • Ervaren reisleider en professioneel fotograaf
 • EHBO en reanimatie gecertificeerd
 • €20,- boekingskosten
 • STO-garantie

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar de accommodatie. U krijgt van tevoren een uitgebreide reisbeschrijving. De afstand vanaf Utrecht naar de accommodatie is ongeveer 700km. Op Møn kunt u in overleg carpoolen.
 • Overige drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Inschrijven: info@pixus.nl

U kunt altijd contact opnemen via mail en telefoon (0638056977)

Op deze boeking zijn de (reis)voorwaarden van PIXUS van toepassing. Deze boeking valt onder de garantieregeling STO Garant. PIXUS beschikt hiermee over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van insolventie. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling. STO Garant waarborgt uw betaling tot na afloop van de boeking. Meer informatie over STO Garant vindt u op https://sto-garant.nl/. 

Boek deze reis

2 + 2 =