Call for the Wild!

 

Call for the Wild!

 

Call for the Wild!

 

Call for the Wild!

 

Call for the Wild!

 

Call for the wild!

In de nazomer van 2019 organiseren Hillebrand Breuker en Erik Joosten een fantastische 12 daagse fotografiereis naar de Pantanal in Brazilië. Dit is niet een standaardreis, maar een exclusieve fotografie-tour die er speciaal op gericht is om exclusieve beelden te maken van wildlife en vogels in de Pantanal. De reis is kleinschalig en beperkt zich tot maximaal 6 deelnemende fotografen.

De Pantanal is het grootste drasland gebied ter wereld; Ongeveer vijf keer zo groot als Nederland, en relatief onbekend. Dit juweel is minder bekend dan de Amazone, maar doet daar zeker niet voor onder. De bio-diversiteit is enorm. Het herbergt talloze bijzondere dieren, met als absoluut hoogtepunt de jaguar. 

Tijdens de reis verblijven we voornamelijk aan de noordzijde van de Pantanal. Hoogtepunt zal het verblijf bij Porto Joffre zijn, waar we 3 dagen op zoek zullen gaan naar de Jaguar. Bij de andere lodges zullen we (korte) wandelsafari’s, bootsafari’s en jeepsafari’s doen.

De reis naar de Pantanal

We vliegen, vanuit Amsterdam met een rechtstreekse vlucht van KLM in de Economyclass, in zo’n 12 uur naar Saõ Paulo. Bij aankomst (rond 17:00 uur lokale tijd) gaan we met een Shuttle naar het Mercure Hotel.

In de ochtend gaan we met de shuttle transfer naar de luchthaven van Saõ Paulo. We vliegen met een rechtstreekse vlucht uitgevoerd door GOL Airlines naar Cuiaba. Vanuit de luchthaven worden we  door een vertegenwoordiger vanuit de lodge naar onze accommodatie gebracht.

Dagindeling  tijdens de reis

We fotograferen zoveel mogelijk tijdens de ‘gouden uren’. Dan is het licht het mooiste  en is de temperatuur nog aangenaam. Het wildlife is dan het meest actief. ‘s Middags is er tijd voor ontspanning en het delen van ervaringen. Ook besteden we ook aandacht aan fotofeedback, tips en trucs en het bewerken van beelden. We zullen je meenemen in de workflow van een professioneel wildlife fotograaf. Bij alle lodges zijn altijd volop vogels en wildlife te vinden zodat er naast de georganiseerde safari’s ook voldoende te beleven is.

 

Reisduur

12 dagen, van 28 augustus  t/m 8 september en daarbij organiseren we ook een kennismakingsmiddag en een nabesprekingsmiddag

Groepsgrootte 6 deelnemers, deze reis is vol
Begeleiding Hillebrand Breuker & Erik Joosten
Reisorganisatie we werken samen met de reisorganisatie Experience Travel. Experience Travel is aangesloten bij SGR, Calamiteitenfonds en ANVR. Dit, in combinatie met een behulpzame en bekwame 24/7 bereikbaarheid dienst biedt de zekerheid voor een zorgeloze reis.
Accommodatie

10 nachten in hotels en lodges

Klimaat

De Pantanal heeft een gemiddelde max. temperatuur van 28 ˚C. ’s Nachts koelt het af tot ongeveer 18 ˚C. Het is overwegend droog, maar er kan ook weleens een bui vallen.

Zwaarte Voor iedereen toegankelijk, geen lange wandelingen
Prijs

€ 5.600,- toeslag eenpersoonskamer € 350,-

Aanbetaling 20% van de reissom + de prijs van de tickets
Inclusief

retourvlucht (economy class) met KLM vanaf Schiphol/ Sao Paulo. binnenlandse vluchten zoals beschreven in de Economyclass zonder bagage. Alle accommodaties, privévervoer in 4wheel drives, safari’s, workshops, fotobesprekingen, alle maaltijden en entree tot de parken.  Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking.

Exclusief

Reis- en annuleringsverzekering, vaccinaties, optionele activiteiten, fooien, *maaltijden die niet vermeld zijn in het dag tot dag programma, drankjes en persoonlijke uitgaven; geen verborgen kosten. 

Als je meer informatie wilt dan sturen we je graag een uitgebreide digitale brochure toe. Je kunt deze aanvragen door een mail te sturen aan info@pixus.nl

Deze reis wordt u aangeboden door Experience Travel (www.experiencetravel.nl) en valt daarmee onder alle voorwaarden en garanties van Experience Travel. De reis wordt begeleid door de professioneel fotografen Erik Joosten en Hillebrand Breuker.